Doelstelling

Doelstelling

De activiteiten van de kinderboerderij hebben het volgende doel:

  • Recreatief (vrijetijdsbesteding bezoekers)
  • Educatief (kinderen spelenderwijs om te leren gaan met dieren)
  • Sociaal-cultureel (intermenselijke contacten)
  • Leerbedrijf (stageplaatsen voor het Lentizcollege te Maasland)

 

Recreatief

Er komen het hele jaar door bezoekers op de kinderboerderij. Opa’s en oma’s met hun kleinkinderen, Ouders met hun kinderen, Ouderen ter ontspanning, Kinderen die graag de dieren komen bekijken en aaien, etc. Er komen zelfs ouders, die zelf als kind hebben rondgelopen op deze kinderboerderij. 

Er worden ook activiteiten op de kinderboerderij georganiseerd, zoals paaseieren zoeken, dierendag, etc.

 

Educatief

Op de kinderboerderij leren kinderen op spelenderwijs om te gaan met dieren. In het voorjaar kunnen zij zelfs helpen met de fles geven aan de lammetjes. Ze kunnen Izak (de beheerder van de kinderboerderij) ook helpen met het voeren van de kippen, duiven, ander gevogelte en de konijnen. Kinderen leren van jongs af aan wat bijvoorbeeld het verschil is tussen een schaap en een geit.

 

Sociaal-cultureel

Op de kinderboerderij komen mensen met elkaar in contact. Mensen die elkaar niet kennen maken een praatje. Hier zijn zelfs vriendschappen ontstaan.

 

Leerbedrijf

Bijna het hele jaar door zijn er stagiaires van het Lentizcollege te Maasland. De kinderboerderij is een gewilde stageplek, aangezien zij veel kunnen leren door de grote variatie aan dieren. Zij leren ook om te gaan met bezoekers van de kinderboerderij.